miraDry

Wat houdt de miraDry procedure in?

De miraDry behandeling is een revolutionaire behandeltechniek tegen overmatig okselzweet. De procedure is niet-operatief, u houdt er dus geen snijwonden of littekens aan over! De zweetklieren in de oksels worden verwarmd, waarna het lichaam het zweetklierweefsel opruimt. De zweetklieren worden alleen in de embryonale fase aangemaakt. Uitgeschakelde zweetklieren worden niet opnieuw aangemaakt. Dus het behandelresultaat is blijvend!

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving en de elektro-magnetische straling komt niet dieper dan de laag waarin zich de zweetklieren zich bevinden. De zweetklieren liggen ongeveer 4 millimeter diep, het is dus een zeer oppervlakkige behandeling. De behandeling heeft niets te maken met laser en kan beter worden vergeleken met de straling van de magnetron.

“Overmatig okselzweet heeft veel impact, dit werkt zelfs negatief op de kwaliteit van leven. Wij vinden de miraDry een dankbare behandeling om aan te bieden.”  

MediDerma heeft de miraDry geïntroduceerd

De introductie van de miraDry in feb.2014

De miraDry wordt sinds 2011 in Amerika toegepast. In februari 2014 heeft MediDerma samen met 3 andere centra deze efficiënte behandeltechniek in Europa geïntroduceerd.  Wij zijn dus behandelaars van het eerste uur en hebben veel expertise ten aanzien van deze behandeling. De klanttevredenheid is zeer hoog. Het is erg fijn dat direct na de behandeling het effect van de behandeling volledig merkbaar is!

Het adviesgesprek

U kunt bij alle vestigingen terecht voor een adviesgesprek met de huidtherapeut. Zij bespreekt met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. De miraDry-procedure mag vanaf het 18e levensjaar  worden aangeboden mits de gezondheid dit toelaat.  Indien u een positief advies krijgt, zal de behandeltechniek u worden toegelicht. Alle belangrijke informatie krijgt u op schrift mee naar huis. 

 

Het inplannen van de miraDry-behandeling

De behandeling wordt aangeboden in Purmerend. Op deze locatie doen wij er alles aan een wachtlijst te voorkomen. Binnen het team zijn 6 huidtherapeuten opgeleid voor deze behandeling en we werken samen met 3 artsen.

U ontvangt een factuur voor de reserveringskosten van €50,-. Zodra de factuur is voldaan, wordt de afspraak ingepland. 

 

De behandeling 

Voorbereiding

U neemt plaats op een behandeltafel met een speciaal armkussen waar uw armen ontspannen op kunnen rusten. We starten eerst met een zweettest. We zien waar de zweetklieren actief zijn.  Dit is niet altijd alleen de zone waar de okselharen zich bevinden. De zweettest is een extra controlemiddel om het behandelgebied vast te stellen. De zweettest is geheel pijnvrij.

De zweetklieren liggen slechts ongeveer 4 millimeter diep. De behandeling is dus zeer oppervlakkig. De verdoving vindt plaats door een dermatoloog of huisarts. De verdovingsvloeistof hoeft maar zeer oppervlakkig ingespoten te worden, dit is zeer goed te doen. 

Daarna wordt met een plakplaatje een afdruk in de oksel gemaakt met afneembare inkt. Dit is een hulpmiddel om de plaatsingen van de behandelkop tot op de milimeter nauwkeurig te kunnen plaatsen.

De behandeling

De biotip (dit is een disposable handstuk) wordt op de okselhuid geplaatst. De huid wordt vacuüm gezogen waardoor de huid tegen een koelplaat aan komt te liggen. De elektromagnetische straling verhit de zweetklieren en de haarzakjes. Het omliggende weefsel wordt ondertussen gekoeld. De behandeling is pijnloos. De behandeltechniek lijkt een beetje op de magnetron-techniek en heeft niets met laser te maken. 

 

Direct na de behandeling wordt nagekoeld met ijskompressen, deze krijgt u ook mee naar huis.

De totale behandeling duurt ruim twee uur. U bemerkt direct na de behandeling afname van okseltranspiratie. 

Nazorg

Ten behoeve van een optimale nazorg krijgt u een rechtstreeks nummer van de behandelaar zodat u bij vragen direct met haar in contact kan treden. Ook neemt de behandelaar de dag na de behandeling telefonisch contact met u op om even te vernemen of u nog vragen heeft en om te bespreken hoe het na de behandeling met u gaat.
Na de behandelprocedure is een minimale hersteltijd, u heeft immers geen snijwonden van een operatie.

U kunt uw armen direct na de behandeling gewoon gebruiken en na 2 dagen kunt u uw armen ook weer zwaarder belasten met bijvoorbeeld tillen of sporten. De eerste 2 dagen zijn de oksels gevoelig en opgezet. Eventuele bloeduitstortingen worden geleidelijk minder zichtbaar. Om napijn te voorkomen wordt geadviseerd de eerste dagen een pijnstiller in te nemen en regelmatig te koelen met kompressen.

Wat plaatselijk ongemak of zwelling is normaal en verdwijnt binnen een paar weken. Sommige cliënten hebben kortdurend een veranderd gevoel in de huid van hun oksels of bovenarmen, dit verdwijnt geleidelijk.Ook kan de okselbeharing (tijdelijk) afnemen. Onze ervaring is dat de okselbeharing gemiddeld 40-70 % afneemt na 1 behandeling. 
Het risico op irritatie van onderliggend zenuwweefsel is zeer klein, maar niet uit te sluiten. Dit kan leiden tot tijdelijk minder kracht in de arm of hand en pijn.

Welke resultaten kan ik verwachten?

De meeste cliënten ervaren een enorme vermindering van zweet; in een klinisch onderzoek was de gemiddelde zweetreductie 82%. De tevredenheid na deze behandeling in Amerika is zeer hoog, op www.realself.com/miradry kunt u ervaringen van anderen lezen. MediDerma geeft als enige kliniek in Nederland de schriftelijke garantie dat u maximaal 2 behandelingen betaalt, hierbij mag als eindresultaat worden verwacht dat uw okselzweetproductie wordt genormaliseerd of zelfs geheel verdwijnt. Indien er onverhoopt een derde behandeling nodig is, zal deze behandeling door MediDerma kosteloos worden gegeven. De kosteloze behandeling wordt op basis van een zweettest waaruit blijkt dat de zweetproductie overmatig is, aangeboden. 

Hoe lang mag ik resultaat verwachten?

De resultaten zijn blijvend omdat de zweetklieren niet terugkomen of aangroeien nadat ze zijn uitgeschakeld.

Heb ik de zweetklieren in mijn oksel niet nodig?

Het menselijk lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Het uitschakelen van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

Hoe wijkt de miraDry procedure af van andere behandelmogelijkheden?

Andere behandelmogelijkheden zijn erop gericht om de zweetklieren tijdelijk uit te schakelen, zoals bij de Botoxbehandeling, herhaling van de behandeling is steeds opnieuw nodig. Bij een chirurgische behandeling zijn de risico’s op een complicatie aanwezig. De miraDry behandeling is een blijvende oplossing zonder de nadelen van een chirurgische ingreep. 

De tarieven

Lees hier de tarieven. MediDerma biedt een betalingsregeling zonder bijkomende kosten. 

Vraag een gratis consult aan

Wilt u een deskundige beoordeling van de behandelmogelijkheden van couperose? Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend. Kijk voor meer informatie bij Informatie en afspraken of neem Contact met ons op.